**MAKLUMAT PENTING YANG TIDAK HARUS
ANDA LEPASKAN SEBELUM MEMBELI RUMAH!**

 

"Ketahui panduan serta tip-tip yang dapat

membantu menyelamatkan *Ribuan RM* anda

apabila membeli rumah dengan E-buku

Tips Hartanah - Panduan Membeli Rumah"

Buat pertama kalinya... dibawa secara ekslusif untuk anda. 

Satu Panduan serta Tip-tip berguna yang jarang sekali diberikan

dan dikongsi bersama untuk anda semua. 

Semua ini disediakan khusus untuk anda yang mencari

Panduan Khusus Membeli Rumah dalam Bahasa Melayu  - hasil pengalaman bertahun-tahun di dalam bidang hartanah termasuk penilaian, konsultansi dan ejen hartanah. 

 

Anda bakal mengetahui lebih lanjut bagaimana orang biasa yang

TIDAK PERNAH mempunyai pengalaman membeli rumah akan dapat

menjimatkan lebih banyak RM dari membayar perkara atau kos-kos

yang tidak sepatutnya..

 

serta pelbagai tip-tip yang dapat membantu anda mengelakkan

kos-kos yang tidak sepatutnya ketika membeli rumah.

 

 

Tarikh :

Bakal-bakal Pembeli Rumah Yang Budiman,

Tidak pernah terlintas sebelum ini di fikiran saya untuk menulis sebegini...

Bagaimanapun, setelah menerima banyak permintaan dari rakan-rakan serta hasil pertemuan dengan ramai klien-klien saya, akhirnya saya membuat keputusan untuk melakukannya..

Sememangnya bukan mudah!... Tetapi saya tahu apa yang saya lakukan dan hasilkan ini bakal membantu lebih ramai orang khususnya anda yang amat memerlukan maklumat berkaitan Panduan Membeli Rumah di dalam Bahasa Melayu.

Apa yang saya harapkan di sini adalah anda semua bakal mendapat manfaat dari Panduan Membeli Rumah ini sepenuhnya dan seterusnya dapat mengaplikasikannya semasa membeli rumah dan semoga anda akan dapat menyelamatkan dan menjimatkan banyak wang anda sama ada ratusan ataupun ribuan RM anda dari terlepas begitu sahaja.

Ramai sebelum ini yang mengeluh... mengapa tidak ada maklumat yang jelas dan lengkap disediakan di dalam Bahasa Melayu...  dan mengapa baru sekarang e-buku ini dikeluarkan...  Saya amat simpati kepada mereka yang telah membeli rumah sebelum ini tanpa sebarang panduan yang jelas.  Mereka ini kebanyakannya hanya mengikut segala permintaan untuk melakukan perkara yang disuruh dan membayar semua perkara yang mana sebenarnya mungkin dapat dielakkan atau setidak-tidaknya dikurangkan.  Mereka juga mungkin akan dapat berjimat ribuan ringgit lagi jika membaca buku panduan ini dalam mendapatkan harga terbaik serta melakukan rundingan dan persediaan yang betul.

Oleh itu, saya berharap anda tidak akan menjadi sebahagian dari mereka ini... jangan biarkan diri anda mengikut segala telunjuk dan suruhan di dalam pembelian rumah  anda sendiri kerana kosnya bukan sedikit... ia mungkin mengakibatkan anda kerugian RIBUAN Ringgit!

Di dalam e-buku 'Tips Hartanah - Panduan Membeli Rumah' ini, anda bakal ditunjukkan cara-cara serta proses bagaimana anda boleh membeli rumah dengan betul tanpa melibatkan kerugian pada diri anda ketika membeli rumah 'sedia-ada' (ataupun 'rumah second-hand').  Walaupun di sini saya menyatakan pembelian rumah 'second-hand', segala panduan dan tip-tip ini anda boleh gunakan untuk pembelian rumah-rumah baru dari pemaju kerana hampir kesemuanya adalah relevan dan sama.

Saya pasti, apabila anda telah selesai membaca e-buku ini anda akan mampu menyelamatkan RM500, RM1,000, RM5,000, RM10,000 atau lebih lagi dengan mengaplikasikan semua yang telah saya nyatakan.  Anda juga tidak akan membuang masa melakukan perkara yang tidak perlu kerana semuanya telah disusun dan dinyatakan dengan jelas untuk anda ikuti.

Sebelum saya sentuh lebih lanjut kandungan e-buku ini, saya suka berkongsi dengan anda apa yang dikatakan oleh mereka yang telah membacanya...

 

"PANDUAN YANG LENGKAP. . . SANGAT MUDAH DIFAHAMI"

 

"Panduan yang lengkap dan penjelasan yang sangat mudah difahami. Perlu dimiliki oleh semua walaupun lambat lagi nak beli rumah kerana mengetahui perkara-perkara yang ada dalam panduan ini bakal menjimatkan beribu-ribu ringgit wang anda! "

- Ahmad Azwan
  Rawang, Selangor
  www.hartanah.net

 

"MEMANG BERBALOI"

"Berbanding dengan harga RM40.00 dengan apa yang saya perolehi.. memang berbaloi! Nilai apa yang saya dapat sebenarnya terlalu tinggi dari apa yang saya bayar.  Terima kasih tips hartanah!  Semoga lebih ramai akan mendapat manfaat dari e-buku ini."

- Yanti

  Kepong, Kuala Lumpur

 

"PADAT & BERSTRUKTUR"

"Kandungan E-Book yang padat dan berstruktur membolehkan saya memahami intipati dan maklumat dengan mudah dan pantas. Syabas dan teruskan usaha anda mengeluarkan hasil kerja bermutu seperti ini.."

 

  

- Mohamad Radzi Nazri

  Shah Alam, Selangor

10 SEBAB UTAMA Mengapa Ramai Orang Membayar Kos-kos Yang Tidak Sepatutnya Apabila Membeli Rumah.  Elakkan Diri Anda Dari Mejadi Salah Seorang Dari Mereka!

Anda ingin tahu mengapa ramai orang membayar kos-kos (masa dan tenaga) serta bayaran yang tidak sepatutnya apabila membeli rumah dan apakah sebab-sebabnya?

Berdasarkan pengalaman saya berurusan dengan ramai orang - klien saya ketika membeli rumah, terdapat banyak sebab sebenarnya yang mendorong mereka melakukan kesilapan tersebut tetapi di sini saya menggariskan hanya 10 sebab utama yang penting dan harus tahu.

10 sebab-sebab utama tersebut adalah:-

  • Tidak mengetahui cara yang mudah dan pantas dalam mendapatkan senarai 'Rumah Untuk Dijual'

  • Tidak menggunakan khidmat Ejen Hartanah sepenuhnya - ianya adalah PERCUMA kepada pembeli

  • Terlalu membuang masa meronda-ronda mencari rumah untuk dijual - kos masa dan minyak (wang) yang banyak kepada anda

  • Tidak mengetahui dokumen yang seharusnya disediakan terlebih dahulu

  • Tidak menggunakan khidmat Penilai Hartanah untuk mengetahui Harga Semasa serta fi penilaian hartanah dan cara menjimatkannya

  • Tidak mengetahui cara pengeluaran Simpanan KWSP - terpaksa berulang-alik

  • Tidak mengetahui kos-kos biasa yang dikenakan dalam penyediaan Dokumen Perjanjian Jualbeli - kos guaman yang sepatutnya

  • Tidak tahu membuat pemilihan pakej pinjaman yang sesuai

  • Tidak mengetahui kos-kos serta fi yang boleh dielakkan atau dikurangkan dalam pembelian rumah

  • Tidak membuat persediaan awal (emosi/fizikal) semasa lawatperiksa/pra-lihat rumah

serta kebanyakannya tidak mengetahui dengan jelas prosedur sebenar pembelian rumah.

 

Bayangkan situasi ini...

 

Anda sedang merancang untuk membeli rumah.  Sambil membaca Suratkhabar pada hujung minggu tiba-tiba anda terpandang satu iklan 'Rumah Untuk Dijual' di ruangan Iklan.

 

Di dalam hati anda berkata "Inilah rumah yang aku cari - lokasi yang memang aku cari selama ini!".

 

*Tanpa anda sedar* anda terus mencapai telefon bimbit dan mendail nombor telefon yang terdapat pada iklan tersebut.  Panggilan anda dijawab dengan baik dan segala pertanyaan anda dilayan dengan sopan dan teratur.  Penjual (Ejen Hartanah) akhirnya bertanyakan kepada anda untuk melihat sendiri rumah tersebut dengan segera kerana sudah ada ramai orang yang sudah melihatnya dan sedang mempertimbangkannya untuk membeli.  Oleh kerana itulah rumah yang anda cari selama ini, anda terus bersetuju untuk melihatnya pada petang tersebut.

 

Anda sampai di rumah tersebut tepat pada masa yang dijanjikan.

 

Penjual membawa anda melihat dalam rumah tersebut sambil menerangkan segala kelebihan pada rumah tersebut yang membuat anda lebih tertarik dan hati anda semakin melonjak-lonjak untuk membelinya.

 

Melihatkan riak wajah anda yang gembira dan seolah-olah mahu memiliki rumah tersebut, penjual terus bertanya kepada anda "Ada bawa deposit, ke?.  Jika tuan bayar pada hari ini saya akan jualkan terus rumah ini pada tuan tanpa perlu tunggu orang lain lagi.  Tuan hanya perlu bayar 2% sahaja dahulu."

 

Didorong dengan pertanyaan tersebut dan hati anda yang sedang melonjak, anda  terus berkata "Boleh saya bayar dengan cek?".  Jawapan anda terus dibalas oleh penjual - menerima bayaran secara cek.

 

Setelah bersetuju dengan harga, anda terus mengeluarkan cek 2% dari harga tersebut.  Penjual mengeluarkan resit dan salinan borang tawaran pembelian untuk ditandatangani oleh anda.

 

Setelah kedua-dua pihak berpuashati dengan terma-terma tambahan dan tempoh pembayaran baki deposit serta penyediaan Dokumen Perjanjian Jual Beli anda pun pulang ke rumah dengan hati yang gembira... tetapi akhirnya bercampur baur sama ada betul atau tidak keputusan anda untuk membeli tersebut...

Mungkin anda fikir situasi tersebut tidak akan terjadi kepada anda.  Tetapi tahukah anda bahawa ini mungkin berlaku pada setiap orang - termasuk anda!. 

Walau bagaimanapun apa yang ingin saya bincangkan di sini bukan setakat itu sahaja.  Selain keputusan yang terburu-buru terdapat banyak lagi risiko dan kesan yang boleh merugikan anda yang boleh menyebabkan kerugian beribu-ribu ringgit sekiranya ia berlaku kepada anda.

Dalam situasi di atas, tahukah anda apakah risiko jika pembeli meneruskan atau membatalkan niatnya untuk membeli.  Ya!... saya tidak silap menaip... sama ada beliau terus membeli atau membatalkan niatnya, beliau tetap berisiko mengalami kerugian.

Jika beliau membatalkan niatnya membeli, kesannya adalah jelas iaitu beliau akan kerugian wang deposit 2%. Jika harga rumah RM300,000, maka beliau akan kehilangan wang sebanyak RM6,000 akibat wang deposit yang hangus.

Jika beliau terus membeli... terdapat banyak lagi perkara-perkara yang boleh menyebabkan beliau mengalami kerugian.  Antara perkara yang paling utama adalah beliau tidak pasti sama ada harga tersebut merupakan 'Harga Pasaran' atau tidak.  Kesannya.. jika harga tersebut melebihi harga pasaran maka pinjaman yang akan diperolehinya mungkin tidak seperti apa yang diharapkannya dan ini pastinya akan merugikan pembeli kerana terpaksa menambah duit sendiri.  Jadi, bagaimana untuk mengetahui 'Harga Pasaran' tersebut?.  Adakah 'Harga Pasaran' = 'Harga Jualan' = 'Harga Tawaran'=??.

KETAHUINYA MELALUI. . . TIPS HARTANAH - PANDUAN MEMBELI RUMAH

DAPATKAN SEKARANG

Itu hanya satu perkara yang boleh membawa kerugian kepada anda.  Terdapat banyak lagi perkara-perkara yang harus anda ketahui untuk mengelakkan diri anda dari mengalami kerugian tersebut.  Dapatkan e-buku Tips Hartanah - Panduan Membeli Rumah ini sekarang untuk mengetahui perkara-perkara tersebut serta panduan serta tips untuk anda mengetahui bagaimana anda boleh berjimat dan mengelakkan kerugian semasa membeli rumah.

Di dalam e-buku ini, anda akan mempelajari dan mengetahui panduan serta tip-tip berkaitan perkara-perkara isu-isu tersebut:

Tips Mencari senarai 'Rumah Untuk Dijual' melalui Internet, suratkhabar, ejen hartanah dan lain-lain dengan cara yang menjimatkan masa dan wang anda

Panduan Persedian melakukan lawatperiksa dan pra-lihat rumah sebelum anda membeli rumah tersebut

Rahsia menggunakan khidmat Penilai Hartanah untuk mengetahui 'Harga Pasaran Semasa' tanpa perlu membayar terlebih dahulu

Panduan Membuat Segala Bayaran Terlibat termasuk Bayaran Deposit dan Penyediaan Dokumentasi termasuk Dokumen Perjanjian Jual Beli

Panduan Pengeluaran Wang Simpanan KWSP anda untuk membayar deposit atau membiaya pembelian rumah anda sepenuhnya

Tips Memilih pakej pinjaman serta faktor yang perlu dipertimbangkan

Panduan Menyelesaikan Isu berkaitan pembelian rumah seperti CCRIS dan CTOS dan pelbagai isu-isu lain yang biasa terjadi

. . . dan banyak lagi panduan serta tip-tip yang membantu anda dalam pembelian rumah yang boleh menyelamatkan RM anda.

 

JANGAN TUNGGU LAGI. . . DAPATKAN E-BUKU

TIPS HARTANAH - PANDUAN MEMBELI RUMAH

 

DAPATKAN SEKARANG

Anda masih belum berpuashati dengan apa yang bakal anda perolehi melalui e-buku tersebut?  Cuba bayangkan... anda hanya perlu melaburkan sedikit sahaja dari wang anda untuk menyelamatkan ratusan atau ribuan ringgit wang anda.

Adakah anda sanggup membiarkan RM500, RM1,000 atau lebih lagi lesap begitu sahaja dengan membayar perkara yang tidak perlu atau membeli rumah pada harga lebih tinggi dari sepatutnya?

Nilai kandungan e-buku ini adalah ratusan atau ribuan ringgit kepada anda... saya boleh meletakkan harga yang tinggi untuk maklumat di dalam e-buku ini... tetapi itu bukanlah apa yang saya inginkan.  Apa yang saya mahu adalah anda mampu memperolehi maklumat berguna ini dan menyelamatkan wang anda ketika membeli rumah.

Saya boleh meletakkan harga RM99.00 atau RM149.00 untuk maklumat yang ada di dalam e-buku ini untuk menyelamatkan wang anda yang mungkin bernilai ratusan  atau ribuan ringgit.  Tetapi... di atas permintaan dan sokongan dari rakan-rakan serta klien saya... saya hanya meletakkan harga yang amat rendah untuk e-buku Tips Hartanah - Panduan Membeli Rumah ini iaitu HANYA RM50.00.

Ya... hanya RM50.00 (lihat harga promosi di bawah) untuk anda mengetahui bagaimana anda boleh berjimat ratusan atau ribuan ringgit semasa membeli rumah.

Tetapi bukan itu sahaja yang anda akan perolehi... jika anda mendapatkan e-buku ini sekarang, anda juga akan layak mendapat BONUS-BONUS berikut :-

BONUS #1 Akses kepada Laman Ahli Tips Hartanah untuk memperolehi pelbagai maklumat tambahan melalui Ruangan Forum, Melantik Ejen Hartanah, Muat Turun borang-borang serta Bertanya SEBARANG soalan yang dapat membantu anda dalam Pembelian Rumah. 

Anda boleh membincangkan segala masalah anda berkaitan Pembelian Rumah di Ruangan Forum termasuk pelbagai perkara-perkara lain yang berkaitan tips hartanah.

(Nilai : Lebih dari RMXX00.00) - Maklumat tidak ternilai!

BONUS#2 Semakan  HARGA PASARAN SEMASA Dapatkan Semakan Harga Semasa sebanyak 2 kali secara PERCUMA.  (Khusus untuk Rumah yang terletak di Kuala Lumpur dan Selangor Sahaja - akan diluaskan kepada negeri-negeri lain pada masa akan datang).

Anda boleh mendapatkan Bonus ini melalui Laman Ahli.

(Nilai : Lebih dari RM300.00)

BONUS#3

Diskaun ke atas YURAN GUAMAN.  Ini sememangnya Hebat!

Anda akan memperolehi Diskaun 10% ke atas Yuran Guaman apabila anda menggunakan khidmat peguam Tips Hartanah untuk menyediakan Dokumen Perjanjian Jual Beli Anda.

(Nilai : Ratusan hingga Ribuan Ringgit )

Semuanya ini saya berikan khusus untuk anda.  BERNILAI LEBIH DARI RM1,000, disamping maklumat serta manfaat besar yang anda bakal perolehi secara berterusan hanya dengan sekali bayaran yang amat kecil.

Walau bagaimanapun untuk masa yang terhad, saya memberikan tambahan lagi Bonus iaitu dengan memberi diskaun kepada anda.  Untuk masa yang TERHAD ini anda hanya perlu membayar hanya  RM50.00 RM40.00 sahaja untuk memilikinya.  Promosi ini mungkin tidak berpanjangan dan akan tamat pada bila-bila masa sahaja.  Oleh itu jangan tunggu lagi! Dapatkan e-buku 90-halaman ini sekarang berserta menjadi ahli Tips Hartanah secara PERCUMA.

KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN e-BUKU INI SEKARANG

HANYA RM40.00 SAHAJA

(Harga Promosi akan kembali kepada Harga Asal pada bila-bila masa sahaja)

 

Kami mengesyorkan bayaran melalui :

'Online Banking'

atau

 

Kad Kredit

 

 

P.S.. Jangan biarkan RM40.00 menghalang anda dari berjimat lebih dari itu.  Anda mungkin boleh menyelamatkan sehingga ratusan atau ribuan RM dengan memiliki e-buku ini sekarang.

 

P.P.S. Dengan Program Affiliate Tips Hartanah, saya yakin anda akan dapat memperolehi wang pelaburan anda hanya dalam masa yang singkat - disamping terus membuat keuntungan.

 

P.P.P.S. Mahal? Ya..mungkin mahal... tetapi apabila anda telah kehilangan RM1,000, RM10,000 atau lebih dari poket anda dengan membayar harga atau kos yang tidak sepatutnya, itu sebenarnya lebih mahal dari apa yang perlu anda laburkan sekarang untuk ebuku ini!

 

P.P.P.P.S. Dengan diskaun 10% ke atas Yuran Guaman anda yang semestinya bernilai ratusan RM, saya rasa tidak perlu saya nyatakan lagi berapa banyak yang akan anda jimat dengan memiliki e-buku ini sekarang.

 

P.P.P.P.P.S.  Jika anda sanggup berulang-alik beberapa kali ke pejabat peguam, bank dan KWSP anda tidak perlu memiliki buku ini.  Dengan e-buku Panduan Membeli Rumah ini semuanya akan menjadi lebih mudah kepada anda.  Kos minyak, tol dan cuti tahunan anda untuk berulang-alik menguruskan pembelian rumah anda mungkin melebihi dari apa yang perlu anda laburkan dengan e-buku ini.

 

   

  KLIK DI SINI UNTUK MENDAPATKAN e-BUKU INI SEKARANG